Summa sidvisningar

fredag 29 juli 2011

Sommarsoppa – valfritt recept

Får jag tillräckligt många grönsaker att skörda samtidigt, har det blivit tradition med en sommarsoppa varje år. Den kan skilja sig från år till år beroende på vad som odlats och är skördeklar just vid tillfället. Urvalet blir något begränsat på min lilla täppa varför  det kanske är nödvängidt med ett eller annat stödköp. Det här är ingrediensern till årets sommarsoppa


Selleri, morot och palsternacka är köpta eftersom  dom inte fick plats att odla i år. Däremot är  kålrabbin, vax-och bondbönor och majrova från den egna skörden. Samt en potatis och några frysta ärtor som jag  inkluderade i efterhand. Grönsakerna kan förståss kombineras  hur varierande som helst. Även om du inte odlar själv. Vill man ha soppan lite mustigare går det bra att  koka upp lite märgben eller  några bitar kotlettputs eller lamm. Det får dock inte bli en köttsoppa av det hela. Så ta lagom. Rotfrukterna kam du slanta, strimla, riva eller ha i tärningar  allt efter tycke och smak. Huvudsaken är att allt har ungefär samma storlek. Sedan är det också valfritt hur du vill ha konsistensen på soppan. För egen del tycker jag om att reda den med mjölk  så att den inte ser ut och smaka  vattnig. En tärning grönsaksbuljong  sätter sedan piff på det hela. Funkar faktiskt även  en varm sommardag  som förrätt eller på kvällen tillsammans med en hårdmacka med bara smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar