Summa sidvisningar

torsdag 24 februari 2011

leksaker för äldre pojkar

På en gammal industritomt har några entusiastiska  killar med sina fjärrstyrda bilar byggt en racerbana. Redan på långt håll kunde man höra bilarna när de kördes runt i banan eller trimmades.  Det lät inte som mullrande vuxna bilar utan  dessa små hade inte ens kommit i målbrottet än.

Från en läktare som man byggt upp med  lastpallar i flera lager hade man en bra vy över banan och kunde fjärrstyra sina klenoder därifrån. Om det var regelrätta tävlingar eller försök att slå hastighetsrekord kom jag inte underund med när jag tog bilderna.

Då och då togs bilarna in till depån för översyn  eller tankning. Med den förhållandevis våldsamma framfarten, som snarare liknade en motorcrosstävling, fanns det alltid något att rätta till. Inte heller räckte bränsletanken för flera mils körning utan behövde fyllas på med den flyktiga vätskan. Eter eller vad det nu kunde vara för blandning.


Både aktiva och åskådare följde bilarnas vådliga färd runt banan med intresse. Villiga händer  vände på bilarna när de hade kanat av banan eller vurpat.

Detta får du inte se på Mantorp eller Nürnburg Ring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar