Summa sidvisningar

söndag 27 november 2011

Adventsljus


Julbelysningen ute på sta´n har varit uppe  nu  sedan ett tag. Men  hemma  blir det aldrig före första advent  vilket enligt almanacken till höger om mig infaller idag. Adventsstjärnor, ljusstakar, sladdar och  lampor skall tas fram. I år tar jag nog även ner den hemgjorda  ljusdekorationen från vinden som vilat nu flera år. Dom kinesiska lyktorna som jag fått att lysa på riktigt. Uppträdda på en gren från krullhasseln.

För att få lite  julpyntningstämning begav jag mig till närmast större ort för att titta närmare på juldekorationerna  på gator och torg.

 Nä, det är nog inte riktigt samt det där med stämningen. Jag ville helt enkelt  ta några bilder och valde  gatuutsmyckningen som en arbetsuppgift och  som ett  motiv. Jag insåg dock ganska fort att jag var alldeles för tidigt ute. Dom här små lamporna syntes knappt i kameran och helhetsbilden  kommer nog fram bara på natten.  Trots det fortsatte jag ändå och fick de små lamporna att framträda tydligare mot en mörk bakgrund


Lika misslyckad blev det när jag tog ett kort på fasaden  till byggnaden där ingången till tunnelbanan finns. Alla små julgranslampor och andra som inte tänds  kommer nog säkerligen  att lysa upp hela den långa fasaden  när det blivit riktigt mörkt.

Då gick det kanske något bättre med de stora  stjärnorna som hängde här och var från taket. Jag kan föreställa mig hur de kommer att lysa mot den svarta natthimlen  men hade inte lust att vänta 4 timmar till till mörkrets inbrott. Det kanske ges ett annat tillfälle.


Något missnöjd stoppade jag kameran i fickan  och  började gå tillbaka till  bilen några kvarter länge bort. Genade genom en  affär för att  komma fram snabbare. Det var då jag såg denna magnifika juldekoration. En julgran helt i glittrande silver.
Utan ytterligare dekorationer som flaggor, flingor eller falukorv  stod den där i  hela sin längd intill en rulltrappa och passade perfekt in i affärens  utsökta arkitektur. Den syntes och smälte in från vilken  vinkel man än såg den
Den finaste granen i stan, tänkte jag och mindes sången som  fanns i barnprogrammet ” fem myror är fler än fyra elefanter”  med  Magnus, Eva och Brasse. Detta inspirerade till något nytt i sammanhanget. Med hjälp av  programmet moviemaker  la jag ihop några av ovanstående bilder och via mikrofonen i webkameran  spelade jag in låten som man kunde lyssna på nätet. Inte perfekt men  plagiatet ska nog inte gå att spåra. Om nu några nitiska övervakare skulle tycka illa om att jag gjorde lite reklam för  detta populära barnprogram.
Så här blev det

1 kommentar:

  1. De kinesiska lyktorna gillade jag, ja och så den fina filmen med granen förståss. :)

    SvaraRadera