Summa sidvisningar

söndag 8 maj 2011

Syracusa


I närheten av vårt hotell i Sliema fanns en resebyrå som vi gått förbi nästan varje dag. En dag stannade jag upp och  fastnade för en annons i skyltfönstret – en båtresa till grannön Sicilien. Helt oplanerad och spontant bestämde vi oss för att  göra denna kryssning till Syracusa  för att stanna där några dagar. Från Valletta åkte vi med ”Torres” – en mindre passagerarbåt - till Sicilen och staden Syracusa.  I hamnen där vi la´ till fanns även en mängd fiskebåtar  där jag tog en del bilder senare. Hamnar och båtar har alltid varit mina favoritmotiv.



Först fick vi dock leta rätt på ett hotell som passade plånboken. Det fanns på andra sidan staden och vi fick traska  en bra bit utmed  den stora gatan. Checkade in på  ett andra klassens hotell  på 3:e eller 4:e våningen  som stundtals inte hade vatten i kranarna. Trycket räckte ibland inte upp till vår våning. Men  inte brydde vi oss  om det när en helt ny stad låg för våra fötter och väntade på att bli upptäckt. Tillbaka till hamnen tog vi  en hästdroska bara för att upptäcka att det fanns ett prisvärt hotell i närheten av hamnen.  Dagen därpå var vi på benen från tidiga morgonen till sena natten. Det var så mycket som vi ville titta på. Många av sevärdheterna kan man alltid  komma på om man studerar  vykortsstånden. Först begav vi oss till några fornlämningar där jag  som alltid på mina  medelhavsresor  passade på att ta några bilder på agaver.






Senare kom vi till några grottor där ”Dionysos öra” fanns.




Inte nog med att ingången  var formad som ett öra, utan det kunde höra likväl. Om man begav sig upp på klippan – vilket vi förståss gjorde – kunde man  gå till ett hål i berget en bit därifrån  och höra hur folk pratade  nere i grottan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar