Summa sidvisningar

lördag 19 mars 2011

Napoli

Under en semestervistelse i Italien gjorde  vi en dagsutflykt till Neapel med omnejd. Med trötta barn,         40 graders värme och i ett rasande tempo för att hinna med så många sevärda platser som möjligt. Det blev förståss Pompeji  där den mesta tiden för mig gick åt att leta efter sällskapet och resten av familjen. Det blev inte många bilder därifrån.

                       

Efter återföreiningen bar det av till
 en plats som hette Sulfatara där man kunde känna på lite vulkanisk  aktivitet. Bara några få metrar under våra fötter fanns den vulkaniska hettan. Den var så kraftig att den kändes genom skosulorna. Vid ett hål i berget  kändes svavellukten  och en bit tidning flammade upp när man kastade den ovanför hålet. I vanliga fall brukar vi inte köpa krims-krams souvenirer men här gjorde vi ett undantag. Köpte olika vulkaniska bergarter  i en liten ask som ett minne från Vesuvius men även snyggt att titta på. Skulle ingå i min stensamling som aldrig blev till någon hobby.

förstora!

Sedan bar det av till Neapel där bussen körde runt oss en kvart och stannade upp 10 minuter vid en utsiktsplats över hela Neapelbukten. Hann ta en bild där man i fjärran kunde skymta Vesuvius i soldiset..


 Vi hann precis inhandla  lite läsk innan vi skulle transporteras vidare till ön Capri. Bunt´ ihop dom och fös dom som kreatur genom sevärdheterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar