Summa sidvisningar

torsdag 31 mars 2011

Vik hädan


Stenen som tidigare i vinter helt hade dolts av snö har nu åter blivit synlig. Den vita mössan har naggats i kanterna så att den gröna kalufsen kommit fram. Men det går trögt med våren. Det räckte inte med att ställa om klockorna och tro att våren skulle göra sitt intåg. Det räckte inte med att blogga  för 10 dar sen – läs här -  utan våren låter helt endelt vänta på sig. Trots det gick jag runt på tomten för att hitta något som pekar åt rätt håll.

På grönsakslandet hade det  legat en stor driva framför en häck. Därför går det  sakta med snösmältningen där. Jag  kan inga besvärjelser  som  ”vik hädan” och utsträckta händer.

Skulle inte heller hjälpa när det åter fryser på under natten som syns på dessa fröhus från förra årets hässleklocka. Man fick dock sno sig att ta bilden  för efter en liten stund hade  solen ”ätit upp”  frostkristallerna.

Alldeles intill reserna av drivan fanns i alla fall lite grönt. En persilja som övervintrat under snön och som kommer att växa vidare så fort det blir lite varmare.


I rabatten intill husväggen där det  är varmare, har växtligheten kommit längre.Men där knoppar inte bara lökväxterna utan  kattens uträttade behov har också  kommit fram. Ett tulpanblad tog saker och ting i egna ”händer” och  spetsade upp  en kattlort  för att den skulle  få torka i luften. Jag får väl hjälpa till någon dag nu och rensa undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar