Summa sidvisningar

fredag 4 mars 2011

kossor arbetsgivare i Schweiz

Aftonbladet hade dock en annan rubrik i gårdagens upplaga-
 ”Res till Schweiz och bli ko-lugn”. En bonde där hade kommit på ett helt nytt koncept genom att erbjuda stressade stadsbor att vistas tillsammans med hans kor. S.k. ekosemester.
Man får välja en ko för 2000:- per säsong eller dubbelt upp för 4 månader för att bli kompis med en ko och pyssla om den.

Vad sägs om denna skönhet! Tänk att få klappa och rå om en egen kossa en hel semester. Själv kan jag tänka mig betydligt  andra skönheter för att stressa av.  Men om det är några  som nappar på ko-idén  har bonden  hittat det ultimata konceptet. Inte nog med att han får in  pengar på  detta erbjudande, han får även  4 timmars graits arbetskraft varje dag. I avstressande syfte får semesterfirande även  utföra dagliga sysslor såsom räfsa hö eller hugga ved.
Artikeln förde mig osökt in på några andra bilder från Schweiz som jag tog  samma år som i gårdagens inlägg.  Nu dock i en annan region som heter Rigi , intill Vierwaldstättersee.
Där promenerade kossorna på  vägen  och de var lika avstressade som turisterna bara genom att glo på varandra.

Hade man ledsnat på  koskällornas pinglande kunde man vandra runt i området och njuta av utsikten.. Det rådde dock soldis och först senare kunde man skönja sjön nere i dalen.

På närmare håll fanns dock den artrika alpfloran att titta på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar