Summa sidvisningar

måndag 19 december 2011

Känns extra ombonad


Då fick vi till slut lite snö före jul.. Visserligen ganska blöt sådan men det blev  i alla fall ett tunt täcke som låg kvar i några da´r.  Blöta stora flingor i luften  och slaskig snö på marken. Vem har då lust att gå ut och fotografera när det dessutom är grått och trist?  Då känns det extra hemtrevligt att sitta inne i stugvärmen. Några vinterbilder på den första snön kan det bli ändå, tänkte jag, och fotograferade rätt igenom fönstret!

Tittar man lite noga  syns några snöflingor som små suddiga streck på bilden. Mot en mörk bakgrund hade man  kunnat se det yviga snöfallet bättre.

Den här adventsstaken ville inte lysa. Men vilken av de 7 lamporna var trasig? Jag hade dock tur  att hitta den trasiga direkt när jag testade på en annan ljusstake. Hämtade in en liten plastask från boden som innehåller allehanda små glödlampor. Där fanns även 4 glödlampor till ljusstakarna. Jag tog en av dom och satte den i  ljusstaken som inte behagade att lysa. Men den trilskades fortfarande och förblev mörk. Testade glödlampan i en annan ljusstake där den dock fungerade. Då var det väl bara att inse att den gamla  (+40) ljusstaken hade gjort sitt och  kunde deponeras bland övrig elektriskt avfall.

Senare kom jag dock på att jag inte gått systematiskt tillväga vid kontrollen av glödlamporna. Klart att det inte lyser ifall fler än en lampa är trasig när alla är seriekopplade. Så  jag rev fram ljusstaken igen och kollade varenda lampa i tur och ordning. Det var 2 lampor som var trasiga i ljusstaken och ytterligare 2 i plastasken. Som tur var hittade jag ytterligare en fungerade glödlampa någon annanstans och fick till slut  även denna adventsstake att lysa. Alla fyra lyser nu i fönstren. Det blev dubbla reflexer i glaset och med den vita snön utanför kändes det riktigt julaktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar