Summa sidvisningar

lördag 10 december 2011

Kylslaget


Igår var det mycket snack men lite verkstad. Därför ska jag lägga in några fler bilder från den något kylslagna promenaden.

Det var här bakom träden någonstans som  killen hade hittat den stora nyckeln som troligen setat i en ladugårdsdörr.

Det lilla huset, som ser ut som en lekstuga på en villatomt, är i verkligheten en liten pumpstation. Det är därifrån man pumpar vatten till några av karpdammarna för att hålla dom isfria. På den här bilden ser man  en stor ring med isfritt vatten. Cirklarna blir än mer  iögonfallande när snön lagt sig på isen och kontrasterar mot det mörka vattnet. Men under natten hade det frusit på utan att det kom någon snö. Det ser man här där det runnit in vatten från en  plaströr under marken. Det satte avtryck på isen som  ett skoavtryck från en jätte.

Ny och gammal is. Vattnet som  pumpades in orsakade små svallvågor som i sin tur bildade nyis kring  några vattenväxter. När vattnet på så vis höjde och sänkte sig ideligen var det inte lätt att få den rätta lystern i isen. Ibland var den helt borta under vattnet
Till sist en detaljförstoring från en bild vid en av dammarna där en fröställning stod i förgrunden. Den blev ganska dekorativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar