Summa sidvisningar

onsdag 22 februari 2012

En dödsruna över katten Maja


Under natten dog vår katt Maja efter en längre tids sjukdom. Hon blev hela 18 år gammal. Hon dog kanske inte ens av någon sjukdom utan av ren ålderssvaghet. För nästan en månad sedan vägrade hon att äta maten. Hon är uppvuxen med kattmat på burk och torrfoder och vägrade plötsligt att äta. Det gick inte att få i henne någonting annat på hela den tiden. Bara  lite vatten. Då var det inte så konstigt att hon magrade alltefter och blev svagare. De sista dagarna  kunde hon knappt ta sig fram själv och kunde inte kissa längre i lådan  med kattsand.
Det var sorgligt att  se henne tyna bort  och när hon kände på sig att  hennes dagar var räknade uppsökte hon en mörk plats under sängen. Hon klagade inte en enda gång under alla dessa veckor och  var seg som bara katter  kan vara.

Om vi vill minnas Maja har jag mer än 3 timmars speltid på video att tillgå. Från att vi fick henne som liten kattunge, när hon födde 4 ungar när hon var bara 10 månader gammal, klättrade i träd och på hustak, fångade möss eller slogs med andra katter. Hon fick vara katt och hade ett bra liv vilket kanske bidrog till att hon blev så gammal. Till slut somnade hon dock in för gott och låg lika stilla och rofylld som på den här bilden som jag tog på henne under en tupplur.

1 kommentar:

  1. Jag beklagar verkligen, jag vet hur det känns när ett kärt husdjur försvinner ur ens liv.

    SvaraRadera