Summa sidvisningar

söndag 25 mars 2012

Fotojakt på vårtecken


I det varma vädret igår gjorde jag första långpromenaden med en krycka runt kvarteret. Såg då i grannens slänt minst 5 nässelfjärilar som kalasade på krokus och andra vårblommor. När jag hade linkat upp dit idag efter lunchen, syntes det dock inte till en enda fjäril. Morgonen kanske hade varit för kylig för att dom skulle våga sig fram ur sina gömmen. Modstulen gick jag tillbaka till tomten och upptäckte de första blåsipporna bland alla eklöven som samlats i häcken.

Det var inte det lättaste att ta närbild på dom långt där nere på marken. Armarna liksom inte räckte till. Fick knäa på mitt friska ben och sträcka ut det stela i en slags halvspagat. Därefter var det tur att jag hade kryckan i närheten så att jag kunde hiva mig upp. Samma procedur blev det när jag hittade en annan blomma i trädgården


Den här tusensköna ska egentligen inte finnas än. Hör väl inte direkt till vårprimörerna. De stod intill slutet av altanen där jag alltid lägger upp snövallar. Kan det vara så att de börjat knoppa under snön och slår ut när solen väcker dom?

Därefter stapplade jag till ena änden av gaveln och såg att  det i år kommit upp hela 6 st än bara den enda förra året
 

1 kommentar: