Summa sidvisningar

torsdag 2 juni 2011

Märkliga mönster


Den här stigen kantas på ena sidan av ett plankstaket. Jag har nog tagit  landskapsbilder på detta ställe  vid olika årstider. Här kommer en till. Men bara för orienteringens skull.

Det här planket var skinande vitt i början när det sattes upp men har med åren tappat det mesta av sin färg. Antingen har färgen flagnat  på en del bräder eller så har andra blivit gröna av alger. Eller om det nu är ett slags mossa. När jag tittade lite närmare på ett plank fick jag se dessa märkliga mönster.


Det är ingen klottrare som varit framme och satt sina tags på  planken utan det måste vara något litet djur som velat slicka i sig det gröna. Småkryp har  ju ofta ett märkligt rörelsemönster när dom tar sig fram. Kolla bara på en myra som till synes irrar mållöst omkring. Zick-zack  rörelsen kanske har att göra med sättet att slicka eller gnaga. Men vilket djur kunde det ha varit? Någon snigel? Jag gissar på  gråsugga. Men det kan ha varit vad som helst. Rentav osynligt för blotta ögat. Kanske en bakterie.


BILDER  plank 3+4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar