Summa sidvisningar

onsdag 22 juni 2011

Tunelbanan rullar hela vägen


För att knyta an till inlägget från i förgår hittade jag en bild som väl illustrerar det s.k. ”Tegelbackseländet”  Bommarna som  stängde av vägen mellan Vasagatan och Stadshuset bort mot Hantvrkargatan fälldes upp och ner varje gång ett fjärrtåg skulle ut eller in till Centralstationen. Kan tyckas att det inte borde vara så besvärande  med hänsyn till att det då varken gick pendeltåg eller tunnelbana över denna spårövergåang. Men klaga gjorde man.

Tunnelbanan  var klar och det gick  nu snabbt och enkelt att ta sig in till sta´n. Visserligen inte helt  i början. Det gick ännu inte att kliva på i Vällingby utan man fick ta sig till Råcksta, en hållplats innan. Detta provisorium varade dock bara ett tag.


Tänk att barnvagnsmodet såg ut så här i mitten på 50-talet. Nu gick tågen ända bort till Hässelby strand som var ändhållplats.


Och ungdomsmodet på den tiden. Flickorna  med sjalett och duffel och killarna skulle ha hatt.
Klotter  var det ingen som kände till för sprayflaskan hade inte uppfunnits än. Även om, så tror jag inte att man  ens skulle ha kommit på idén att vandalisera den nya tunnelbanan som gjorde det möjligt för ungdomarna att komma in  till sta´n från alla förorterna.

PS. Det gick inte att lägga in bilder idag. Fick göra det manuellt för att få dom att fastna men det gick inte heller att förstora dom. Så det blev bara miniatyrer tills vidare. Senare på kvällen fungerade allt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar