Summa sidvisningar

torsdag 26 januari 2012

Indianer


Dagligen matas vi med bilder. TV, bio, tidningar eller reklam. Tavlor på väggen eller på en konstutställning. Eller så fotograferar man och lägger ut en del bilder  på bloggenÖverallt hittar  man bilder. Nu senast på ett så ovanligt ställe som förarhytten på en långtradare! Temat är Nordamerikas indianer.
På ena dörren den ”store hövdingen” som säkerligen också har ett namn samt en bisonoxe.
På den andra dörren kanske hans squaw

Örnen har varit en helig fågel hos många indianstammar och blev senare även USA:s nationalsymbol. Den som låtit dekorera bilen måste  ha varit en verklig älskare av  Nordamerikas indiankultur. Inte nog med att det finns en rad – förmodligen berömda hövdingar - avbildade på fronten, så har man även dekorerat det hela med riktiga pilar.

En berömd ”Medicinman” var Black Elk som även var släkt med ”Crazy Horse” vilket man bl.a. kan läsa sig till i Wikipedia. Här har han  reproducerats  med ett foto i svart-vit
Iögonfallande  och snygga bilder  som man inte förväntar sig att hitta på en lastbil än mindre att de åker omkring här i Sverige. Ja, tänk vad man kan halka in i när man ser ovanliga bilder på en ovanlig plats.

1 kommentar:

  1. Tänk att repa en sådan backspegel. Nej, tavlor ska hänga på väggen hemma. Det är säkrast så. :)

    SvaraRadera