Summa sidvisningar

söndag 8 januari 2012

Ishall


När jag nu bloggat om is  i Calgary och  is  som håller på att lägga sig ,är nu turen kommen till isen som ligger i vår egen ishall här hemma. Under jullovet passade ungarna på att testa isen. Jag följde med, denna gång utan skridskor. Men kameran var med och det blev några bilder därifrån. Som dessa fötter. Ett par trötta och ett par  piggaMammor som håller ett  halvt öga på sina telningar medan dom ………. Ja, just det , snackar barn.
Utanför rinken och under läktaren pågick ett  försenat nyårsfyrverkeri. För några var det första skridskoturen sedan förra vintern och  skrillorna behövde en ny skålslipning.


Mina gamla hockeyrör  behövde slipas ofta när man förr i tiden spelade på en spolad grusplan. Då var det ofta cykelhandlaren som med tungan rätt i mun höll skenan mot en slipsten och försökte få en rak skåra..Nu har man som synes instrument där  man kan ställa in rattar för mikrometerprecision

Efter en timme eller så fick alla lämna rinken. Det skulle spelas match och ny is skulle läggas på. Eller snarare vatten som  skulle frysa på den befintliga konstisen. Maskinen rullade in från kortsidan och gjorde sina  förbestämda varv

1 kommentar:

  1. Här i lilla Vargön så var det gubben vid berget som slipade skridskor ute i sin pyttelilla verkstad. Men det var så länge sedan att det var på sjuttiotalet.

    SvaraRadera