Summa sidvisningar

onsdag 11 januari 2012

Viken


När det blir tomt i skafferiet, åker man till ICA, Lidl eller Willys för att fylla på förråden. Likaså är det med bildförrådet. Behöver jag  nya bilder för ett inlägg  i bloggen, är det bara att ge sig ut i naturen och fylla på. Det är dessutom gratis Egentligen  vill jag kalla viken för vinterviken. Det låter vackert. Det finns dock redan några ställen här i Stockholm som  heter Vinterviken.  Min vik ligger vid Görvelns slott som jag återkommer till senare någon gång. 
Igår bröt solen fram ett tag och jag åkte iväg till min vik för att just fylla på mitt bildförråd som börjat tryta. Men väl framme, hade solen åter gömt sig baken tjocka molnslöjor. Bredvid parkeringen  hittade jag mitt första motiv; ett tike  som inte frysit på och som rinner ut i viken .

Ett tunt istäcke hade hunnit lägga sig i viken och isen låg spegelblank.
På andra sidan viken syns ångbåtsbryggan där  båtarna lägger till på väg mot Sigtuna. Trots att denna  trafik upprätthålls är jag osäker på om ångbåten  fortfarande lägger till här vid slottet.

Längre ut i viken  var det fortfarande isfritt eftersom vinden ligger på där. Gränsen mellan nyis och öppet vatten sträckte sig i en vid båge rätt över viken.. Där det var isfritt kunde jag skönja en hel del änder och några svanar.

Dessa och kommande bilder togs i förgår och överensstämmer inte längre med den dagsaktuella väderleken.
Under mellantiden har det hunnit bli blidväder och snö och is har försvunnit. Därför är det extra tacksamt att nu ha tillgång till denna dokumentation

2 kommentarer: