Efter den virtuella nostalgitrippen på över 2 veckor känns det mera van att åter berätta om mina vardagliga trivialiteter. Tiden har ju inte stått stilla medan jag drömde bort mig till semesterön Malta.
Till att börja med var det ju påsk med ett fantastiskt sommarväder. Då kom grillen fram för första gången i år och en hel lax hamnade på gallret. Det som blev kvar efter helgen förvandlades till ett par läckra laxpuddingar. (tvåbenta läckra puddingar är väl inte att tänka på)
Sedan blev det Valborg med den traditionella majbrasan. Kallt och ruggigt så man trodde att vintern skulle komma tillbaka. Då var det skönt med brasvärmen. Årets” majbrasebild” visar just detta när två ungar krypit så nära brasan att det fick skydda ansiktet från värmen.
Alla andra bilder blev bara en upprepning av föregående års Valborgs-firande. En brasa är en brasa är en……….
En vecka senare cyklade jag förbi den nerbrunna brasan som nu hade svalnat helt. Jag råkade ha en plastpåse på pakethållaren och passade på att skyffla lite aska i den med en platt sten som låg i askhögen. (när hämtade du senast lite aska från en majbrasa?) Innan brasan hade tänts hade jag sett att det enbart fanns organiskt, brännbart material i den stora högen. Därför tänkte jag ta till vara alla mineraler som finns askan och blanda allt med jorden i komposten. Om det hade funnits lite färre små förkolnade bitar i askan, kunde jag förståss strött ut allt över grönsakslandet direkt. Nu får dom ruttna i komposten i stället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar