Summa sidvisningar

fredag 22 april 2011

½ år senare


Bergborrarnas drill  har tystnat och bergsprängarnas salvor har slutat att eka mellan husen. De pneumatiska mejslarnas (eller vad man nu kallar dom med  fackspråket) rytmiska hamranden har också upphört och  grävskopornas gnisslande hörs inte heller längre från skogshöjden. Annat var det när jag skrev om allt detta här och ännu tidigare här. (tänk att dom skulle strypa musiken i detta inslag!)Nu är allt lika tyst som förr. Även tystare än förr. Det hörs inget fågelkvitter längre nu när all skog är borta. Intill den  kvarvarande lilla biten skog reser sig en grå och trist jordhög. Bilder som jag kunde ta  när jag igår kom in på området från andra sidan.

Och lite längre bort  reser  sig nu en  stor plåtlåda som ska bli en terminal för ett logistikföretag.

 Framför  ingången till själva kontorsbyggnaden har man dock sparat ett enda träd från den ursprungliga skogen där jag plockat  blåbär och odon i decenier.

Tänk att man  kunde positionera detta träd så exakt  i skogen så att det kunde hamna precis framför entrén till byggnaden! Kunde man ha fixat det utan GPS? Var det t.o.m. så att man valde den snyggaste tallen i skogen och  placerade därefter kontorsbyggnaden framför den? Man kunde gott ha sparat  en hel del skog  i samband med planeringen av området så som man gjorde när liknande skog i de blivande  villaområden  i trakten exploaderades.

Hela det jättelika området är lång ifrån färdigställt. Av lyktorna att döma ska här kanske bli en stor parkering  för både långtradare och personbilar.

Denna lilla spillra av den ursprungliga floran  kommer väl inte heller att spira nästa vår när  antingen gräsmatta eller  asfalt  täckt denna slänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar