Summa sidvisningar

onsdag 27 april 2011

Malta – Dragonara


Vårt enkla  hotell hade ingen egen pool  utan  vi var hänvsiade till ett annat hotell i närheten som hade en. Oftast fördrog vi dock  en liten vik vid havet  med  en liten sandstarand som vi kallade för barn-beachen. Den låg innanför ett område med en pampig byggnad. Ett internationellt casino som hette Dragonara

Vi kikade in där en kväll och såg en massa enarmade banditer  vid bortre änden av entréhallen. Men vi kom aldrig längre än till tröskeln. En vakt upplyste mig om att jag inte hade någon slips på mig. Det hjälpte inte  ens  med att säga att vi bara skulle rycka några gånger i spelautomaterna. Så vi  undvek att  spela bort semesterkassan (Clark Griswold fanns inte än) och jag kunde gå omkring i värmen med öppen kragknapp.

Barn-beachen var långgrrund och man fick vada länge innan man kunde doppa sig helt. På väg ut till djupare vatten fanns mängder av  tomma skal från  sjöborrar  som låg på den vita sandbotten.

Jag tog med mig hem en hel  kartong och fortfrande efter  40 år hänger minst hälften kvar på ett snöre på en spik i redskapsboden.


Utanför den lilla lugna viken  mötte udden dock  ibland ett stormande hav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar