Summa sidvisningar

måndag 3 oktober 2011

Frökapslar


Hösten är inte bara löv i sprakande färger. Även i det lilla kan hösten ge sig till känna. Alla små  frökapslar som  fått en att glömma sommarens vackra blommor. Man känner igen växten när den blommar men  när blomman eller rentav hela växten vissnat är det svårare att  veta vilken man har att göra med. Testa själv här

En vanlig vildväxande blomma som nu har satt frön. Nog så vacker även på hösten  där varje fröställning  ser ut som en liten blomma. Som dock  inte alls liknar den ursprungliga blomman. Det här är  frön från en  rölleka.
Posten har uppmärksammat hösten på detta sättet genom att ge ut en serie frimärken under titeln ”frögömmen”. Ett vackert ord förresten.

Vissa frökapslar är mer karaktäristiska än andra och känns lättare igen. Speciellt om  dom växer i ens egen trädgård där man ser  dom oftare genom åren. Men ute i den fria naturen pågår  samma fröbildning. Jag gick ut en sväng för några dagar sedan för att enkom  hitta några fotomotiv på detta. Här hittade jag en blomma som jag  inte sett tidigare som också  samtidigt hade bildat frönHär kommer det några andra bilder på fröställningar där jag absolut inte vet vilken växt dom sitter  på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar