Summa sidvisningar

onsdag 26 oktober 2011

Tänt var´e här - också I


Till skillnad från Säby Gårds Café  där man tände upp små värmeljus – se inlägget här – var jag nu inne en lampaffär där man tänt upp ett hundratal ljuskällor. Ljus drar ju alltid till sig blicken och är det så här många på en och samma plats, blir det något extra.

Ett gytter av lampor där de enskilda lamporna  försvinner i helheten. Kvar blir bara en massa ljuspunkter och gnistrande detaljer.
Det som lockat in mig från gatan. Hur skulle jag nu kunna  skapa något fotografikst  ur detta kaos?  Lamporna  hängde alldeles för tätt inpå varandra och de enskilda modellerna flöt ihop med  omgivningen. Att välja ut en  snygg design och tro att man kunde avbilda den som en reklambild var bara inte att tänka på.

Den här designen tyckte jag speciellt mycket om. Men varken  vardagsrummet hemma eller plånboken gav tillräckligt utrymme för dessa lampor. Medan ni beundrar  dessa lampor kan ni ju också fundera över hur man byter glödlampa i dom! Vill man bli lampfotograf för att t.ex. skapa en katalog, får man nog välja en annan miljö. Men inget av detta var aktuell. Jag fick göra det bästa av situationen och kanske  få några  bilder ur detta virrvarr.

Runt hörnet såg jag denna klotformade lampa på ett bord. På toppen blixtrade och sprakade små ljusbågar  fram och tillbaka och man fick intrycket av en liten fontän.  Men de ljungande urladdningarna var alldeles för ljusstarka för att kameran skulle kunna registrera och återge  den imaginära fontänen.

För att undvika störande detaljer i bilden  koncentrerade jag  mig på närbilder i stället. Som alltid mister man helheten  men man fick andra effekter i  gengäld. Några av dessa spar jag till i morgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar