Med lite framsynthet lägger man upp matförråd ifall det blir bistrare tider och ontom mat. Det kan vara enstaka portioner för en dag, en månad eller ett halvt år. Den moderna människan torkar inte längre maten utan har tillgång till kylskåp och frys.
Annars är metoden att torka mat ett beprövat sätt för långtidsförvaring. Energisnålt också. Det har min lilla trädgårdsspindel vetat länge sedan den spunnit sina fångstlinor i en dillkrona. Utan att egentligen behöva anstränga sig har maten kommit alldeles självmant.
Det här skafferiet är kanske en veckas matbehov
Hästar, får och annat kreatur behöver dock större matförråd för att klara vintern. Tidigare torkade man höet på hässjor men numer lindas allt in i plast till stora vita bollar. Oftast ligger dom kvar på ängarna och förfular landskapsbilden. Det tyckte dock inte den här ungen som gladeligen hoppade från den ena vita ”jättesnöbollen ” till den andra.
Men dom här har samlats upp och lagts upp närmare förbrukaren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar