Summa sidvisningar

onsdag 17 augusti 2011

Skafferier


Med lite framsynthet lägger man upp matförråd  ifall det blir bistrare tider och ontom mat.  Det kan vara enstaka portioner för en dag, en månad eller ett halvt år. Den moderna människan  torkar inte längre maten utan har tillgång till kylskåp och frys.


Annars är metoden att torka mat  ett beprövat sätt  för långtidsförvaring. Energisnålt också. Det har min lilla trädgårdsspindel vetat länge sedan den spunnit sina fångstlinor i en dillkrona. Utan att egentligen behöva anstränga sig har maten kommit alldeles självmant.

Det här skafferiet  är kanske en veckas matbehov













Hästar, får och annat kreatur behöver dock större matförråd  för att klara vintern. Tidigare torkade man höet på hässjor men numer lindas allt in i plast till stora vita bollar. Oftast ligger dom kvar på ängarna och  förfular landskapsbilden. Det tyckte dock inte den här ungen som gladeligen hoppade från den ena vita ”jättesnöbollen ” till den andra.


Men dom här har  samlats upp och lagts upp närmare förbrukaren



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar