Summa sidvisningar

onsdag 24 augusti 2011

Långa och korta ben


På spaning efter småkryp och växter fick jag syn på  den här torra växten bland grästuvorna. Det som hade fångat min uppmärksamhet var  de kritvita ställen som var snustorra. Utan att egentligen veta varför, tog jag en närbild på detta. Stående format. Det var ju bara en torr gren, ingen känd växt, inget svampangrepp eller annat märkvärdigt. Bara torrt.

Macro-bilder är ofta vilseledande när man inte har några referenspunkter. Den här bilden ser därför ut som en stubbe med fnöske. När den varken föreställde något eller kunde härledas till ursprunget tänkte jag berika bilden med annat och så göra ett collage. Letade bland gamla bilder och på webben. Först in en tjej som stretchade och sedan en insekt med långa ben

Som motvikt  en annan bild  med korta ben. Såg en morgon flera av denna larv på en blombuske. Hungriga var dom också. Trots dom korta benen hade dom gladeligen förflyttat sig från gren till gren och blad till blad och glupskt  gnagt i sig allt som kom i dess väg.


Till slut blev den så mätt att den tänkte ta sig en tupplur. Rullade ihop sig och la sig tryggt i ett bladveck intill stammen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar