Summa sidvisningar

lördag 2 juli 2011

Röd gubbe


För länge sedan  hade grannen planterat jordgubbar på andra sidan häcken. Några plantor hade rankat in på vår sida och eftersom dom inte störde annan växtlighet , fick dom vara kvar.
 I decenier. Något år  rensade jag dock upp bland dom och planterade en del utmed gången intill stockrosrabatten. Sedan dess har dom burit frukt. Både förra året och nu var det bra år för jordgubbar trots att plantorna skulle  ha bytts ut tidigare. I en dryg vecka har jag nu plockat  ½  liter varje kväll. Kom att tänka på att jag aldrig fotograferat en jordgubbe och tog därför fram kameran.

Men vad i helskotta är nu detta. En jordgubbe ska väl inte se ut så här? Skinande blank som om den vore gjord  av porslin. Med en massa kärnor överallt. Jordgubbarna som jag brukar äta ser ju helt annorlunda ut. Den minnesbilden har förståss att göra med det vanliga perspektivet och att man inte  alltid tittar så noga på nära håll. Tydligen inte ens innan man stoppar jordbubben i munnen för annars skulle den här bilden vara bekant och kännas igen direkt. Ja, närbilder överraskar ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar